Békéscsaba Megyei Jogó Város Hivatalos Honlapja

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
BÉKÉSCSABAI KARÁCSONYI VÁSÁR 2014.
Időpont:
2014. december 1-31.

Helyszín:
Békéscsaba, Szent István tér
 
 
ÉTELOSZTÁS BÉKÉSCSABÁN
Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere is csatlakozott hétfőn a Szeretlek Békéscsaba Egyesület ételosztási akciójához. A megyeszékhelyen tizenegyedik alkalommal szervezte meg a rászorulók karácsonyát a Frankó Produkciós Iroda.
 
VÉRADÁSOK
A Békéscsabai Karácsonyi Vásár által szervezett, két alkalommal, összesen 34-en adtak vért! Köszönjük szépen!
MTV videótár - Karácsonyi vásár Békéscsabán
Kattintson a képre a videó megtekintéséhez!
Békéscsabai Karácsonyi Vásár 2013.
Adventi, december 1-jei gyertyagyújtással nyitja meg kapuit a békéscsabai karácsonyi vásár a város megújult, megszépült főterén.
A pénteki sajtótájékoztatón Kiss Tibor, a város alpolgármestere elmondta, bóvlimentes övezet lesz a Szent István tér, a meghittség, a karácsonyvárás jellemzi majd a hangulatot, a kínálatot és a programokat. Opauszki Zoltán, Vantara Gyula polgármester kabinetfőnöke kiemelte, teljesen új, energiatakarékos izzókból összeállított díszkivilágítás fogadja majd az arra járókat.

Frankó Attila vásárigazgató kitért arra, a faházak is egységes dekorációt, fényeket kapnak. Újdonság az óriáskerék, a kisvasút és a korcsolyapálya, melyeket a gyermekek ingyen vehetnek igénybe. Mikulán Róbert, a BÉKSZI igazgatója elmondta, rönkfából építenek betlehemi jászolt, és több oktatási intézmény segít a kellékek elkészítésében.
Egy hétméteres ezüstfenyő lesz Békéscsaba karácsonyfája
December elsején, az első adventi gyertyagyújtással indul a karácsonyi vásár Békéscsabán. A szentestéig tartó eseménysorozat programok tucatjával várja a békéscsabaiakat, és a 'Csabára érkezőket. Korcsolyapálya, mini vidámpark, kirakodóvásár, vendéglátás, és koncertek, fellépők, zenés műsorok követik egymást a programfüzetben.
Fontos eleme az ünnepvárásnak a karácsonyi vásár minden városban, így Békéscsabán is. A családok, fiatalok és idősek kisétálnak, nézelődnek, beszélgetnek, esetleg isznak egy pohár forralt bort, jókedvűek, és ami a legfontosabb, együtt vannak.

- A főtér nem fog téli álmot aludni, élettel fog megtelni néhány napon belül. Fontos számunkra, hogy meghitt legyen azaz időszak, ami az ünnepet megelőzi, ünnepváró hangulatot szeretnénk idevarázsolni. A vásár inkább a szeretetről, mint a vásárról szóljon, ezért nem egy harsány, hivalkodó, hanem egy meghitt, családias, baráti karácsonyi vásár várja majd a kilátogatókat. A helyszín hagyományteremtő, a város kulturális szíve gyerekzsivajjal, jókedvvel, bóvli mentesen – mondta Kiss Tibor alpolgármester.

- Méltó a helyszín, még országos szinten is jó a példa. A térre egy teljesen új díszvilágítást helyezünk ki, az izzók felszerelése folyamatban van, a jövő hét végére készen áll a tér, és teljes pompájában tündököl majd – tudatta Opauszki Zoltán kabinetfőnök.

Számtalan gyermekműsor, családi program, zenés fellépő szórakoztatja majd a vásározókat.

- Harsány koncert nem lesz, hogy ne zavarjuk az ott élőket. Zene csak 13-tól szól majd, a rendezvénysorozat pedig a december elsejei gyertyagyújtással kezdődik. A díszvilágításhoz passzoló, egységes világítást és dekorációt helyezünk ki a faházakra, nagyon sokféle programmal, lehetőséggel várunk mindenkit, árusokkal, forralt borral, és hosszan sorolhatnánk – mondta Frankó Attila, a vásár főszervezője.

A karácsonyi vásár egyik különlegessége lesz az adventi jászol.

- A betlehemi jászol elkészítését mi vállaltuk, a Kós Károly tagiskola dolgozói és a diákok kapták a feladatot, a kiegészítőket és magát az építményt ők készítik majd – közölte Mikulán Róbert, a BÉKSZI intézményvezetője.
 
 
Idei újdonság még, hogy a békéscsabai evangélikus gimnázium diákjai december 13-tól szentestéig hat alkalommal tartanak bibliaolvasást, december 19-én pedig az iskola tanulói karácsonyi történetet olvasnak fel, ezzel az ünnep igazi üzenetét szeretnék átadni, azt, hogy a családok együtt, meghitten éljék át ezt az időszakot.

A katasztrófavédelem is részt vesz a programsorozatban, december 16-a és 20-a között berendeznek egy konténert lakószobává, felgyújtják és eloltják, ezzel mutatják, milyen veszélyeket rejt a karácsony, a csillagszóró, a gyertya és a karácsonyi fűzér.

Lakossági felajánlásból lesz fenyőfája a városnak, egy hét méteres ezüstfenyő áll majd a főtéren. Idén is szolgál karitatív célokat a rendezvény, két alkalommal adhatnak vért a donorok. Ami pedig valóban kuriózum, az a korcsolyapálya, ami szombattól egészen január véágéig várja a korizókat.
Média: